Reiki

REIKI

In mijn praktijk ga ik uit van het zelf helend vermogen van de mens. Dit is een holistische benadering en dat wil zeggen dat lichaam, ziel en geest één geheel zijn en bij een gezond mens in balans.

Ik help je met klachten van onbalans, door te kijken naar alle verschillende niveaus in jouw lichaam. Je hebt een fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Op het moment dat er een verstoring op één of meerdere niveaus optreedt, ontstaat er een onbalans. Deze onbalans kan leiden tot allerlei klachten, zoals bijvoorbeeld rug of buikpijn, allergie, astma, stress, onzekerheid, depressieve gevoelens en burn-out.

Ik behandel je d.m.v. Reiki en Holistische therapie.

WAT IS REIKI?

Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht. Reiki betekent dus universele levensenergie. Elk levend wezen is met universele levensenergie bezield. Reiki energie is overal en het stroomt door alles heen wat leeft. Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de genezende levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging.

De werking van reiki:
​​
Het bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam.
Het vitaliseert lichaam en geest.
Het werkt op lichamelijk, mentaal en emotioneel en spiritueel niveau (holistisch).
Het brengt de energiehuishouding in evenwicht.
Het heft blokkades op en bevordert ontspanning.
Het reinigt.
Het werkt zowel bij mensen als bij dieren, planten en bomen.
Het bevordert de zelfontwikkeling.

Reiki werkt in op de oorzaak van de klacht en stroomt daarmee precies naar de plek waar het uit balans of evenwicht is. Reiki werkt goed voor mensen met lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten. Reiki ontspant, verlicht pijn, geeft je rust en versterkt het afweersysteem. Daarnaast bevordert Reiki zelfbewustzijn en transformatie. Kortom het versnelt het genezing- en bewustzijnsontwikkelingsproces.

REIKIBEHANDELING

Tijdens de reikibehandeling leg ik mijn handen op je lichaam. Ik ben een doorgeefluik van universele levensenergie. De energie heeft een helende werking die het zelf herstellend vermogen van jou stimuleert, waardoor je lichaam, ziel en geest weer in balans komen.

De Reikibehandeling duurt ongeveer een uur, waarbij je met de kleren aan, op een behandeltafel komt te liggen. Ik leg mijn handen op jouw lichaam, of net er boven. Ik voel intuïtief waar het nodig is.

Iedereen ervaart Reiki verschillend.

Reacties kunnen zijn:

Een warm gevoel
Tintelingen
Een licht of juist zwaar gevoel
Rust en ontspanning
Hoofdpijn
Vermindering van pijnklachten
Gevoel van verdriet, onrust, boosheid of juist blijheid, enthousiasme
Nieuwe inzichten
Meer zelfbewustzijn
In evenwicht brengen van orgaanfuncties en hormoonhuishouding
Versterking van het afweersysteem
Borrelende ingewanden
Opgeruimd gevoel
In werking zetten van het zelf helend vermogen van het lichaam

Reiki stroomt automatisch waar het nodig is. Reiki ondersteunt en versnelt het zelf helend vermogen van het lichaam. Reiki vitaliseert, reinigt en harmoniseert lichaam en geest, het brengt de energiehuishouding in evenwicht, het heft blokkades op en bevordert ontspanning.

Door een reikibehandeling komt er extra energie in het lichaam en het lichaam kan die energie gebruiken om te herstellen. De reiki energie werkt nog lang door na de behandeling. Het is belangrijk dat je na een behandeling extra water drinkt om alle losgekomen blokkades op te ruimen.

Reiki is een aanvullende methode om te genezen. Het kan nooit de reguliere gezondheidszorg vervangen. Bij ernstige ziekten kan Reiki zeker een aanvullende werking hebben.

Reiki op afstand:

Het is ook mogelijk om reiki op afstand te sturen: Ik behandel je met reiki op afstand. Jij bent thuis en ik ben zelf ook thuis en ik stuur je via het universum reiki. Ik stem me af op jou en laat de energie stromen. Dit duurt ongeveer 20 minuten en je kunt van allerlei sensaties ervaren zoals o.a. tintelingen en buikgepruttel.