Holistische therapie


HOLISTISCHE THERAPIE?

Wat is Holistische therapie?

Holisme komt van het Griekse woord holon, dat het geheel betekent. Holisme is de levensovertuiging dat alles met elkaar is verbonden. Holistische geneeswijzen gaan ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen met de universele energie. De holistische benadering houdt in, dat er naar de mens in zijn geheel wordt gekeken, en niet alleen naar de symptomen.

Een mens heeft een fysiek lichaam en daaromheen bestaan verschillende lagen. Je hebt een fysieke laag, een emotionele, een mentale en een spirituele laag. Als iemand in balans is, ervaart hij een goede gezondheid, hij is heel van binnen. Indien er onbalans is, betekent het, dat de energie niet goed stroomt, er ontstaan er blokkades. Dit kan je merken doordat je je niet lekker voelt of ergens in vast loopt. Je kunt verschillende klachten krijgen, zoals fysieke klachten (bijvoorbeeld rugpijn, hoofdpijn, buikpijn, allergie, moeheid), emotionele klachten (bijvoorbeeld angst, verdriet, boosheid, burn-out, paniek) of geestelijke klachten (onzekerheid, stress, depressieve gevoelens). Een holistische behandeling kan jouw klachten verminderen.

Tijdens de behandeling kijk ik samen met jou naar wat je klachten zijn en wat je hulpvraag is. Ik behandel niet alleen symptomen, maar kijk ook naar de diepere oorzaak van de klachten. Ik gebruik verschillende methodieken om je in je kracht te brengen. Een aantal methodieken die ik inzet zijn: energiewerk, Reiki, chakra’s en auraleer, opstellingen, intuïtieve waarneming, meditaties en visualisaties, innerlijk kind werk, klankschalen, edelstenen en intuïtie-kaarten.

Doordat jij als cliënt inzichten krijgt én behandeld wordt, stimuleert dit bij jou het zelf genezend vermogen, waardoor de balans in jezelf weer wordt hervonden. Lichaam, ziel en geest komen daardoor weer in evenwicht. Behandeling verlicht de pijn, geeft ontspanning en vermindert je klachten.

Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren. Al het oude moet eruit, zodat er plaats komt voor het nieuwe. Ook kan de behandeling nog dagenlang doorwerken terwijl je er niets van merkt.

Ik wil je helpen om je prachtige ware zelf te hervinden, een liefdevol mens. Je voelt dat je leeft, en je kent verantwoordelijkheid t.o.v. jezelf. Je staat stevig en neemt je eigen plek in en je bent zo vrij een vogel. Een liefdevol bevlogen stralend mens.

OPSTELLINGEN

In mijn behandelingen maak ik gebruik van de techniek “opstellingen”. Een opstelling is een middel om snel inzicht te krijgen hoe een systeem (bijvoorbeeld je familie, je lichaam, het bedrijf waar je werkt) werkt.

Dit kan door op een tafel een opstelling met playmobiel poppetjes of gekleurde steentjes/houtjes neer te zetten, of door matjes op de grond neer te leggen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Een opstelling geeft inzicht in een situatie en is transformerend.